Boek

Een kritische analyse van het denken over gezondheid als afwezigheid van ziekte, haperende hersenen, evidence-based richtlijnen en diagnostische zorgpaden.

Die andere taal, concepten en uitgangspunten biedt in het denken over psychische kwetsbaarheid en de variatie daarin.

Image
goedeggzboek

Anderen over "Goede ggz":

‘Het is zo moeilijk om de logge olietanker van de GGZ te keren. En dan zijn er boeken als deze die hem met 180 graden kunnen draaien en meteen de juiste koers uit laten varen. Dit boek stelt niet alleen de huidige GGZ in vraag, ze geeft er ook een bevredigend antwoord op’.
Brenda Froyen

‘Dit boek geeft Nederland (opnieuw) een voortrekkersrol, met de uitwerking van een geestelijke gezondheidszorg die voorrang geeft aan het klinische redeneren boven richtlijnen voor niet-bestaande ‘gemiddelde’ patiënten, die mensen vooreerst in hun eigen omgeving wil helpen met als doel de eigen regie. Wat de auteurs voorstellen is wetenschappelijk en therapeutisch stevig onderbouwd en maatschappelijk en ethisch meer dan ooit nodig. Doén!’
Paul Verhaeghe

‘Goede GGZ: Nieuwe benaderingen, hoopgevende in plaats van in hokjes plaatsende taal en betere organisatie.’
Ab Klink

‘Na 30 jaar DSM en breinpraat keert met dit boek eindelijk de mens terug in de zorg.’
Wouter Kusters

‘Een aanstekelijke uitnodiging tot een open en ambitieuze dialoog over hoe wij de goede GGZ die Nederland rijk is kunnen verbeteren en vernieuwen, zodat zij op papier maar zeker ook in de beleving van alle betrokkenen doelmatig en duurzaam is, persoonsgericht, en een bijdrage aan de psychische weerbaarheid van ons allen.’
Jacobine Geel

‘Goed dat er in tijden van transitie en transformatie onbevangen en creatief wordt stil gestaan bij onze gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de geestelijke gezondheid…:
de vrucht van deze reflectie is een inzet die effectief en de-stigmatiserend zal werken!’
Rutger-Jan van der Gaag

Bestellen

U  kunt het boek ‘Goede GGZ’ bestellen bij BSL
U kunt ook bij bol.com of de boekhandel bestellen.